Friday, July 12, 2013

My Dream Getaway Contest by Petronas



Thumb

Grand Prize x 5
Holiday Voucher worth RM35,000 + RM20,000 cash + Nikon DSLR camera worth RM5,000 + Gift Card worth RM3,000 + Mesra reward points worth RM15,000

Second Prize x 5
Holiday Voucher worth RM30,000 + RM15,000 cash + Nikon DSLR camera worth RM5,000 + Gift Card worth RM3,000 + Mesra reward points worth RM10,000

Third Prize x 5
Holiday Voucher worth RM25,000 + RM10,000 cash + Nikon DSLR camera worth RM5,000 + Gift Card worth RM3,000 + Mesra reward points worth RM8,000

Consolation Prizes x 700
Air Asia Voucher worth RM1,000 x 100 / Samsung camera worth RM1,000 x 100 / Gift Card worth RM500 x 200 / Mesra reward points worth RM200 x 300

Monthly Prizes x 300
(only for Mesra Card Members)
Air Asia Voucher worth RM500 x 100
*100 prizes up for grabs each month during contest period

Here to Participate

PERADUAN FAIR & LOVELY



Fal_raya_thumbnail-01

Jangan lepaskan peluang untuk memenangi kunjungan dari mobil Fair & Lovely ke rumah anda sempena Raya ini! Anda boleh nikmati pengalaman rawatan muka dan makeover eksklusif untuk anda dan 10 rakan untuk Raya nanti.

HADIAH UTAMA
BERNILAI RM5,700
kunjungan dari mobil Fair & Lovely
Samsung Galaxy Ace Plus
Hamper Produk Fair & Lovely

HADIAH SAGUHATI
RM100x50
Hamper Produk Fair & Lovely

PERHATIAN KEPADA PEMINAT TAUGEH



selepas anda membeli taugeh jangan lupa buat eksperimen ni dulu k.. simpan dalam peti ais selama 3 hari...
lepas itu cuba bau taugeh tu..cuba elakkan beli taugeh yang warnanya putih berseri...

sekiranya taugeh anda berbau hancing..
sah..mereka telah menggunakan urine untuk menyiram taugeh tersebut..sebagai baja

Ni info dari pegawai   yang pernah buat lawatan ke pusat-pusat penanaman taugeh dibeberapa negeri tertentu yang diusahakan oleh cha ya nun alip. Siap terjumpa satu bilik khas simpan air kencing utk disiram pada pokok-pokok taugeh tu.

Dan kenapa taugeh jadi mangsa? Sebabnya taugehni jenis pokok menyimpan air siraman bulat-bulat terus dalam batangnya. Tak seperti sayuran lain iaitu sayuran-sayuran berdaun hijau yang mengalami fotosintesis semasa proses penyerapan baja atau degan erti kata lainnya air siraman masuk ke tanah dulu barulah akar menyerap dan proses fotosintesis berjalan utk penyerapan zat-zat dari baja.

Tak macam taugeh dia serap terus ape yg kita siram sebab pertumbuhan tumbesaran bukan secara fotosintesis. Tu sebabnya kalau simpan dalam masa 3 hari bau dia wangiiiiiii semacham...

Topup Giveaway by Nur Nabilah


Assalamualaikum
Topup Giveaway by Nur Nabilah

Klik banner untuk join!

Topup Giveaway ini dianjurkan oleh Nur Nabilah dan hadiah-hadiah disponsor oleh beberapa orang blogger yang baik hati. Hadiah-hadiahnya ialah topup!! 

Saya pengguna Celcom 

Jom join giveaway ini :)

Giveaway Topup Ramadhan fyapelangi.com



KLIK BANNER DAN SIAP. 
HANYA UNTUK 7 HARI !

JOM JOIN BERAMAI - RAMAI !


Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim, yang maknanya :
" Apabila datangnya Ramadhan nescaya dibuka pintu-pintu syurga, ditutup pintu-pintu neraka dan diikat syaitan-syaitan ".

Salam Ramadhan Kareem :)

Giveaway Ramadhan By Nabila Medan




GIVEAWAY RAMADHAN BY NABILAMEDAN
TEKAN BANNER UNTUK SERTAI
Giveaway ini dianjurkan oleh NabilaMedan dan turut dibantu oleh Chocolate A MJOM Singgah Shoppe, SiGadis Yuyu, Ash SiKutu, Puteri Elaika, Fya Pelangi dan Farhan.
Hadiah-Hadiah Giveaway ini Chocolate Oreo X 1 ,Tasbih Digital X 5, RM10 *cash* X 10, Tafsir Al-Quran (Terjemahan Melayu) X 1, Tudung Bawal X 3, Special Kad Raya + Duit Raya X 4, Kad Raya Special By NM X 5, Barangan Angry Birds X 1

30 PEMENANG DICARI. MUNGKINKAH ANDA?

Wednesday, July 10, 2013

Mini GA-Kad Raya Limited Edition by Safiena.


click

Apakah menu wajib untuk berbuka? (kalau boleh sertakan gambar sekali hihihi) nak gak tengok.

tiada yang istimewa selain ikan patin masak tempoyak...lagi2 tang kepala tu...perghh... malangnye tahun ni tk dapat la..huhu...puasa jauh dari family...demi ilmu yang tiada nilainya..huhu

Ramadhan yang paling bermakna bagi anda. (tak lebih daripada 200 patah perkataan) – jangan panjang sangat sampai nak buat novel hihihi  

2tahun lepas ramadhan terakhir bersama nenek ku...akhirnya dia menghembuskan nafasnya di ramadhan tahun lepas... :(

Mini Giveaway Sempena Bulan Ramadan By IzyanNazirah



Ehem, dah lama tak update blog kan? Sebenarnya Izyan dah rancang nak buat mini giveaway sempena bulan ramadan yang akan tiba tak lama lagi ni, dan sebenarnya semalam Izyan nak update, tapi semalam pergi keluar, so tak sempat nak update blog. 

Syarat-syarat :
  • Mesti ada blog
  • Warganegara Malaysia
  • WAJIB follow blog/twitter sponsor
  • WAJIB klik link ads sponsor
  • Follow blog saya ((tak wajib, bergantung kepada anda))
  • WAJIB like fanpage saya ((tengok di sidebar))
  • Selepas buat entry, komen URL LINK ENTRY anda di ruangan komen. Tempat lain tak dilayan.

Sponsor yang baik hati :

WAJIB FOLLOW SEMUA BLOG SPONSOR ((akan di cek))

Myra Eyra, Nur Hidayah, Nur Nabilah, Han Hanan, Nor Farhanah, Jom Singgah Shoppe, Nasya Farhana, Arni Nazira Ibrahim, Blog Erry, Nur Najwa NazryMie Lyz Neko, Azwar Syuhada, Shawl Gallery

WAJIB KLIK IKLAN ADS SPONSOR & OWNER BLOG ((tunggu sampai habis loading))

Klik Klik Klik Klik Klik Klik Klik Klik Klik

WAJIB FOLLOW TWITTER SPONSOR ((kepada sesiapa yang mempunyai twitter sahaja))


WAJIB LIKE FANPAGE SPONSOR DAN OWNER BLOG



WAJIB ADD SPONSOR DI FACEBOOK

Mariam Azhar

First Mini Giveaway by Zahiya Zainuddin


click


Lucky Giveaway By JAJA


click


Contest Ramadhan & Raya by Cik akak


click

tag
http://irsyanim.blogspot.com
http://lovelyamira.blogspot.com/

Kenyataan Balas Pemilik Video Seminggu Couple !!!



Sepenuhnya kenyaataan Puteri Awani dalam entry Allah Rindukan Doa Hambanya



Assalamualaikum , Mesti tengah panas dengan cerita video Puteri kan ? Hmm , sebenarnya video tu di uploadkan lama dh tapi di privatekan dan video tu takdak sapa yg view. Memang niat taknak publickan tapi masa hangout last week ramai pulak yang nk view , Mulanya kami *saya dengan ery* terima komen yang baikbaik daripada anda semua. Kami ingat benda ni akan okay, Puteri ada mintak nk private balik vid tu tapi ery tak kasi sbb dia kata semua orang suka dan dia nk download masuk note II dia. So tak jadik lah nk privatekan semula.

Puteri tahu ini semua salah Puteri buat vid mcm tu . Puteri nak mintak maaf kalau ada buat koqang rasa sakit mata ka sakit telinga ka apa. Allah uji Puteri ni bersebab. Mungkin atas apa yg dah Puteri buat selama ni. Mmg dari dulu lagi Puteri ramai haters, tapi selepas buat vid ni lagi bertambah lah kan? Malah seluruh malaysia mugkin seluruh dunia.

Allah maha mengetahui apa yg akan berlaku disebalik semua ini. Mungkin Allah rindukan doa daripada hambanya yang bernama Syazwani :') Allah rindukan solat taubat dari hambanya. Dia lebih tahu daripada segalanya. Puteri hanya mampu berdoa dan melihat. Korang ramai namun ? Puteri seorang diri , Nasib ada kawankawan yang sangat baik dan selalu sokong wani dari belakang .

Puteri mohon , orang yg upload vid puteri kt youtube, tlg lah delete. Puteri baru tahu saat dan ketika ini siapa yang bergelar kawan dan bergelar musuh . Mungkin cerita ini akan terus tersebar tapi, Puteri redha dengan dugaan Allah malah Puteri bersyukur diatas apa yg berlaku ini mengakibatkan Puteri selalu mendekatkan diri dengan Allah.

SubhanaAllah, Semalam lepas tengok apa yg terjadi , Hati gelisah sangatsangat. Walaupun kawankwan, family dah ckp sabar semua tapi ttp tak okay . Lepas buat solat solat semua, baca alquran , rasa betapa tenangnya hati ni. Allah maha berkuasa .

Mungkin setakat ini sahaja post saya buat kali ni. Tapi ini mungkin post terakhir dari saya. Assalamualaikum :')

sumber : blog pemilik


GA Ramadhan Raya by Emas Putih


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


Giveaway by Ana


Photobucket
click

31/7/13


Tuesday, July 9, 2013

7 Days Segmen With Simplesyara


click

SANTAI GIVEAWAY KAD RAYA 2013 BY F & W


click

kenapa ?
saja..nak kumpul kad raya tahun ni..hehe

GA Kad Raya 2013 by EJulz


click

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2013
MAAF ZAHIR DAN BATIN
kepada semua bloggers ^_^

 

Copyright © 2013 Reserved to Cahaya Sirius

Edited by Cik Amal