Thursday, May 23, 2013

Sirius Lyrics : Rama-Rama by Ella



2007 mungkin masa tu aku gila sangat kat lagu...hanya kerana ada org nyanyikan khas utk aku..
sambil dia main gitar..errr...sweet la konon..haha...
tp..nk buat mcm ne...bukan jodoh kami...
dia hilang mcm tu ja...tak tau kemana tah...huhu...


jom sambil dengar dekat sini

Lirik Lagu Rama-Rama - Ella

Seumpama rama-rama
Terbang bebas di udara tanpa ada halangan
Aman damai suka-suka, riang ria
Tanpa ada rasa duka sengketa
Rama-rama

Ekspresi dirimu menawan hatiku
Ingin aku terbang bersamamu
Melihat kerenah melihat telatah
Manusia yang sering terlaga.

Ekspedisi ini bagai tiada henti
‘Kan menjadi antologi diri
Terhentilah mimpi terhapuslah sepi
Sanubari yang lebih berani

Terminal yang pasti satu fitrah hati
Kerana yang sejati tiada kekal lagi
Terbanglah ke sini mencari abadi
Terbanglah ke mari mencari hakiki

Seumpama rama-rama
Melewati panorama yang penuh warna warni
Taman bunga taman damai
Dengan aksi lincah berputik hidup yang harungi
Rama-rama

Vokal: Ella
Lagu/Lirik: S Fauzan/Azam Dungun

 sumber

Sirius Comel : Lena Tak Tido ?







sumber : google image > floating bed

Segmen #1 By SyanPunyaBelog : Saya Nak Baucer Membeli-belah PERCUMA!


AssalammualaikumWBT and salam sejahtera ^_^

anda familiar dengan Haute Evenue? tak?kalau tak, jom baca sikit about Haute Evenue ni..



About Haute Avenue

Haute Avenue provides invitation-only access to the world's most coveted luxury brands  – at insider prices. It is an exclusive online shopping destination where members will discover a well-curated selection of products on sale at up to 70% off retail. Each sale is open for just a brief window of time and only to members.


Membership is free, and signing up is quick and easy.


A welcoming shopping experience full of discovery and pleasure, and that epic score you'll having bragging rights to forever – you'll find them all here at Haute Avenue.


fyi, dalam tangan saya sekarang ada 2 keping baucer bernilai RM 50 setiap satu daripada Haute Avenue.

so today, dengan berbesar hati dan tengah rajin nak buat segmen ni, saya nak melancarkan sebuah segmen khas untuk followers saya dan blogger Malaysia di luar sana.

so secara official nya ini adalah segmen pertama Syan Punya Belog anjurkan, sebab selalunya buat Giveaway   ja hehe ^_^



Syarat-syaratnya simple sahaja.

  1. Mempunyai Blog dan acc Facebook
  2. FOLLOW dan LIKE Syan Punya Belog
  3. Klik pada link INI dan tunggu sehingga selesai loading.
  4. Buat satu post mengenai Segmen ini bertajuk Segmen #1 by SyanPunya Belog : Saya Nak Baucer Membeli-belah PERCUMA!
  5. Copy URL di bawah kedalam post anda di ruangan HTML.
  6. Tag seberapa ramai rakan-rakan blogger anda. 
  7. Tinggalkan URL post anda diruangan komen entri ini. (Post Asal)
  8. Pemenang dipilih berdasarkan TOP REFERRAL dan LUCKY BLOGGER (random.org)

Tarikh Tutup segmen ini pada 30 Jun 2013.

anda mempunyai banyak masa untuk SHARE kepada rakan-rakan anda mengenai segmen ini dan menjadi TOP REFERRAL untuk segmen ini.

Hadiah yang bakal anda menangi adalah seperti berikut :


  • 1x Baucer Haute Evenue bernilai RM 50 untuk 2 orang TOP REFERRAL.
  • Topup bernilai RM 10 untuk 2 orang Lucky Blogger
  • Blog Review bagi 5 orang Lucky Blogger



Hadiah bakal bertambah sekiranya segmen ini mendapat sambutan yang meriah daripada anda semua.

Jadi, ayuh! sertai segmen pertama saya ini, dan menangi baucer membeli-belah secara PERCUMA!

Copy coding entri yang disediakan ini : 

"Alyaa NajlaaPunye Segmen"


Jom Undi Melalui Facebook..!!!!
undi Zizan!!! yeahhh
Anugerah blokbuster

click banner

tag :
 http://chacamonsterr.blogspot.com/ 
http://precioushandsatelier.blogspot.com/




Tutorial 10 : Gabung Widget Di Sidebar


kali ni...aku dah try cmne nak gabung 3 widget.. n menjadi ok..
sumber

tutorial aku selalu  nye dari orang lain..yang aku guna...itu saja.. 

Bánh bao 2



> dashboard

> layout

>add gadget

> add html

>copy html kat bawah ni..paste kn 

<style type="text/css">
    .tabber {
     padding: 0px !important;
     border: 0 solid #bbb !important;
    }
    .tabber h2 {
     float: left;
     margin: 0 1px 0 0;
     font-size: 12px;
     padding: 3px 5px;
     border: 1px solid #bbb;
     margin-bottom: -1px; /*--Pull tab down 1px--*/
     overflow: hidden;
     position: relative;
     background: #ffffff;
     cursor:pointer;
    }
    html .tabber h2.active {
     background: #fff;
     border-bottom: 1px solid #fff; /*--"Connect" active tab to its content--*/
    }
    .tabber .widget-content {
     border: 1px solid #bbb;
     padding: 10px;
background: #fffffff;
     clear:both;
     margin:0;
    }
    .codewidget, #codeholder {
     display:none;
    }
    </style>
    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.0/jquery.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="http://greenlava-code.googlecode.com/svn/trunk/publicscripts/bloggertabs0.1_min.js"></script>
    <script type="text/javascript">
    $(document).ready(function() {
     $('#codeholder').bloggerTabber ({
      tabCount : 3     });
    });
    </script>
    <!-- to make sure the widget works, do not alter the code below -->
<div id='codeholder'><p>Get this <a href="http://www.bloggersentral.com/2011/05/create-tabbed-content-blogger-widgets.html" target="_blank">tabber widget</a></p></div>


Kuning : warna background atas
Hijau : background yg bwh

Merah : berapa banyak yg korang nak gabung

First Mini Giveaway by Minie


click banner di bawah ...
kisah cinta 20sen Valentine icons


End 31/5/13

'Segmen: Jom Follow Blog Saya !'



click banner bawah ni kalau nak join


Follower skrg : 136 


Wednesday, May 22, 2013

Sirius Comel : Guinea Pig Juga Comel


Guinea Pig / tikus belanda.. yang hampir menyerupai seperti hamster..cuma lebih gemok dah gebu..hehe
walaupun ada "pig" belakang tu..tapi dia bukan adik beradik mahupun bersedar dekat dengan haiwan tu
jadi takde masalah pun bagi orang islam untuk membela haiwan comel cute ni....

tiba2 rasa sangat teringin untuk membela haiwan ni..
tapi malang nya..kosnye akak berkos2 jugak la kn....
takpe la..tunggu dah keje...ada rumah sendiri..nak bela apa pun boleh...haha

jom layan kecomelan mereka








sumber gambar : En. Google Image

geram tengok mereka ni

' Segmen Jom Kenali Blogger Baru'



click banner


3rd Annivesary GA Blog by Emas Putih

As-Salam


22 MAY 2013 - 05 MAY 2013


Tuesday, May 21, 2013

Kisah Cinta 20 sen


mulanya kisah apakah ini..
rupanya....dia kumpul duit utk beli cincin tunang dengan iklan 8share ni..
jom tengok video dorg

Cinta 20sen [2013] - Razali Aripin & Izyan Halim

 

Copyright © 2013 Reserved to Cahaya Sirius

Edited by Cik Amal