Friday, May 10, 2013

Simple Giveaway by Nabeel Fikree



Assalamualaikum.


Terima kasih bebanyak kepada mereka semua yang dah sudi jadi sponsor untuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree untuk kali ni. Giveaway kali ni dinamakan sebagai Simple Giveaway sebab hadiahnya simple je. Tak lah banyak mana meletop vavavoom pon hehe. Harap mendapat sambutan dari korang sebab senang je nak join. Guna cara kopi dan pasta je!


Simple Giveaway by Nabeel Fikree


Harap giveaway ni akan mendapat sambutan dari korang. Alang2 kan, bila dah baca tu teruslah join hihi. 


SYARAT-SYARAT :

  1. Follow blog NabeelStories.Com dan jangan lupa follow blog sponsor jugak!
  2. Buat satu entri bertajuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy kod yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry.
  4. Tinggalkan link pada ENTRY INI sahaja!


NAK TAHU SENARAI HADIAH?
NAK JOIN? JOM KLIK SINI !




Sirius Addin : Sapa Kata Tunggu Dapat Hidayah Baru Nak Tutup Aurat







Pelakon Yatt Hamzah, 32 terkejut apabila kepalanya melekat lebih setengah jam pada

sejadah ketika dia melakukan solat taubat baru-baru ini. Dalam sujud yang lama itu, 

Yatt berkata, dia nampak jelas setiap wanita mendedahkan aurat dipanggang api neraka yang amat dahsyat.


"Yatt menangis sambil menggigil ketakutan menyaksikan azab yang diterima wanita tidak menutup aurat."


Sebelum itu dia bersama rakan menghadiri usrah pada 5 April lalu. Usrah itu berjaya 

menimbulkan keinsafan dirinya kerana sering mangabaikan solat selain mendedahkan aurat semata-mata mengejar glamour sebagai artis popular.


"Setiba di rumah pada petang itu Yatt terus buat solat taubat."

Peliknya, kata Yatt, ketika dia melakukan sujud terakhir kepalanya tidak dapat diangkat. 

Mau tak mau, kata Yatt lagi, dia terus sujud memohon keampunan Allah sambil menangis.


Dalam sujud yang panjang itulah Yatt nampak jelas wanita yang mendedahkan aurat 

diseksa Allah di neraka. Tangisan Yatt makin kuat melihat gambaran neraka yang amat mengerikan itu.


"Yatt nampak semua wanita itu digantung rambutnya pada api neraka."

"Semua wanita itu meraung minta Allah kembalikan mereka ke dunia untuk bertaubat 
dan memakai tudung."


Malam itu kata Yatt dia tertidur di atas sejadah yang dibaluti telekung hingga ke subuh.

Jika anda rasa kisah ini ada manfaat , SHARE & KONGSI kepada orang ramai , jom 
SHARE !



"Adalah menjadi kekuasaanNya apabila Dia mengkehendaki terjadinya sesuatu itu, 
hanyalah Dia berfirman"Jadilah" maka terjadilah ia.." 


sudah ternyata yang menutup aurat itu adalah wajib... kenapa masih perlu dipertikaikan lagi...

bak kata uai... pakai la apa pun..janji menutup aurat..pakai la baldi tu...tapi jgn lupa 

tebuk tang mata..nak berjalan nak kena tengok jalan... :)





Sirius Gosip : 3R Kembali & Kini Mencari Pengacara Baru

3R kini kembali.... Kalau dulu memang tak pernah lupa tengok la rancangan ni... Super cute onion

Sudah 13 tahun tidak bersiaran.. kini kembali dengan konsep dan barisan hos yang baru...tapi sekarang dah tak berapa nak remaja ...tapi takkn lepas untuk menonton..untuk ilmu... Super cute onion

Nama-nama besar yang pernah mengacara rancangan ini >> Azah Yasmin Yusof, Rafidah Abdullah, Low Ngai Yuen, Kartini Ariffin, Cellina Khor..

3R rancangan yang memberikan pendedahan kursus kepada wanita terutama tentang masalah sosial yang berlaku dalam masyarakat kita sekarang ni.. yang boleh mengubah persepsi penonton yang setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian.Super cute onion

Lina Tan, Penerbit Eksekutif bersama Red Comunication Sdn Bhd, berkata, pihaknya akan mengadaka program realiti khas iaitu Projek 3R . Seramai 12 finalis akan dipilih dan hanya 3 peserta yang menjadi pemenang sekaligus akan menjadi hos baru 3R

Projek 3R akan bersiaran 24 Ogos,Sabtu,6petang

Musim terbaru 3R akan bermula disiarkan pada 20 October 2013,ahad,7.30petang,TV3

sumber

p/s taksabar nak tunggu episode baru 3R Super cute onion


Thursday, May 9, 2013

'Segmen Free Doodle Nametag by Huda'

click banner





" Mega Topup Giveaway By AS "

click banner

Pengguna CelCom




48 jam topap giveaway by cik yaya & nick

click banner

tamat :11.5.13


" Special Giveaway By Tyka "

click banner

tamat :22.5.13




Segmen simple topup


click banner

like :92

tamat :11.5.13


Wednesday, May 8, 2013

SEGMEN; DOODLE MUSLIMAH BY RIEN ROSE.


click banner


nickname : CahayaSirius
baju : kuning pekat
tudung :kuning cair


SEGMEN KATHY MENCARI BLOGLIST MEI-OGOS


click banner

jom pakat join  Kaos Licca




Hasya's Collection Giveaway


click banner





" May Giveaway By Amer Corner "

click banner

tamat :8.6.13

p/s kalau dpt jam ni best ni... Kaos Licca




Tuesday, May 7, 2013

[GIVEAWAY] From Canada with Love by Doodles of Life.

click banner


menang dapat


bestnya dapat souvenir dr oversea ni..
nakkkk...

tamat :14.5.13 


Aksesori Murah

Dulu aku memg gile barang mcm gelang...rantai..cincin..tapi sejak2 dh ke arah dewasa ni...minat aku dekat barang2 macam tu dah berkurang...jadinya..dari terperuk dalam box tu..baik aku jual dengan harga murah2 kan..betul tak...

Cepat2...sapa nak....pm aku dekat sini (Fb Page)

Selain aksesori..ada jugak banyak baju2 yang still baru lagi....korang boleh tengok dekat sini (friendlyfashion site)

RM18
RM12

RM25
RM18

RM18
RM12

RM15
RM12


RM15
RM12



P/S Harga tak masuk kos penghantaran...kalau nak pos laju +RM6.00... law nak murah...aku pakai pos daftar +RM4.00




Segmen #1 CSY : la storia

click banner


tamat : 18.5.13

GIVEAWAY NASZ : SIAPA NAK TOPUP RM5?


click banner

tamat :9.5.13 (10PM)




mega giveaway : santai banyak banyak by EM .

click banner

tag : ezatyanuar




Sirius Info : Perhatian Kepada Bakal Ibu & Bapa


share status from Fetri Yahya

1. Anak tunggal slalunye lambat cakap. 
selalunya mereka lambat la bercakap..nak wt cmne dah takde adik beradik yang lain..jadi jgn la letak jarak anak2 tu jauh2 sangat kalau anda buat perancangan untuk family anda....
 
2. Anak pompuan ckp byk 3 kali daripada lelaki

3. Bermain dgn anak2 meningkatkan kegembiraan emosi mereka
mereka boleh rasa kasih sayang daripada ibu ayah nya... :)

4. Anak lelaki suke fizikal touch dgn bapak. Main ultramen, pergi padang.Klu anak lelaki x dpt fizikal touch die akan suke bergaduh dgn adik2 die.
setuja sangat..sebab tu..kalau beli permainan ke...cara bergurau ke..kena la tengokk...anak tu laki ke pompuan..takut nanti dah besar jadi lain lak kn..

5. Interaksi antara ibu bapa dan anak dgn bermain akan membina bonding antara anak dan parent.

6. Anak2 pun stress sbb x keluar rumah. So cuba cari masa bawa anak keluar dari rumah.
yaaaaa......sila la bawak2 pergi bercuti ok... :)

7. Anak perempuan mempunyai potensi lebih besar dari sudut kemahiran berbahasa (verbal)

8. Anak lelaki mempunya potensi yg lebih besar dari sudut kemahiran visuospatial (ruang). Asuh kelebihan ini dengan memberikan mereka peluang bersukan seperti bola sepak, menunggang basikal. Doktor galakan belikan anak basikal kerana ini akan meningkatkan skill mereka

9. Kanak-kanak yg mempunyai kemahiran membaca akan mempunyai kemahiran bertutur dan berbahasa yang 
baik

10. Kanak2 yg sering berdamping rapat dgn bapa mereka didapati lebih berdaya saing dlm byk hal. Lebih berkeyakinam diri, sayangkan diri sendiri, mudah menyesuaikan diri di sekolah, kemahiran interpersonal yg baik.



Segmen SUKASUKI by Ayna


click banner



 

Copyright © 2013 Reserved to Cahaya Sirius

Edited by Cik Amal